Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisarts A. Visser


Huisarts A. Visser

Pluimgras 44
2318 TM Leiden
Telefoon: 071-5210890
Spoed: 071-5224347
Fax: 071-5680806

:

praktijkpluimgras.praktijkinfo.nl


Spoedgevallen

Overdag op werkdagen kunt de hele dag voor spoedgevallen bellen naar 071-5224347.

Na 's middags vijf uur en in het weekend kunt u contact opnemen met de dokterspost: 0900-5138039 (http://www.shrnet.nl/).

Neem van te voren telefonisch contact op met de dokterspost voordat u daarnaartoe gaat.

Bellen met de praktijk

Op werkdagen is er altijd iemand aanwezig in de praktijk. Het nummer van de praktijk is 071 5210890. Als u dit nummer belt, krijgt u altijd de assistente aan de telefoon. Zij helpt u verder of verbindt u door met de huisarts. Voor het maken van afspraken en het aanvragen van recepten zijn vaste tijden waarop u kunt bellen. U kunt ook een herhaalrecept aanvragen via deze site. De telefoonlijnen worden veel gebruikt en kunnen dus wel eens bezet zijn. U helpt de assistente door het gesprek kort en duidelijk te houden. De assistante kan u vragen naar de reden van uw komst. Dat doet ze om het spreekuur te kunnen plannen.

Spreekuur

Alle werkdagen behalve op woensdagmiddag.

Welk spreekuur?
Dr. Visser heeft spreekuur op maandag tot en met donderdag, dr. van Marwijk op vrijdag. Elke ochtend wordt er in de praktijk spreekuur gehouden. Normaal gesproken maakt u eerst een afspraak met de assistente en komt u naar dit spreekuur. Eenvoudige vragen kunnen vaak ook telefonisch beantwoord worden. U kunt dan gebruik maken van het telefonisch spreekuur en hoeft niet naar de praktijk te komen. Mocht u fysiek niet in staat zijn om naar het gewone spreekuur te komen dan kan de huisarts ook een huisbezoek afleggen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om naar het gewone spreekuur te komen. 

Afspraken maken
Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we alleen op afspraak. Er zijn vaste tijden waarop u kunt bellen voor het maken van een afspraak voor het spreekuur of voor het aanvragen van een huisbezoek. Het telefonische spreekuur loopt ook via de assistente. Zij noteert uw vraag of klacht en vertelt u wanneer u daarover door de huisarts wordt teruggebeld.

EHBO
Bij spoedeisende klachten of verwondingen hoeft u niet eerst een afspraak te maken. U kunt direct naar de praktijk komen. Als u van tevoren even belt, kan de huisarts rekening houden met uw komst.

Telefonisch spreekuur

Telefonisch spreekuur
Het nummer voor het telefonisch spreekuur is: 071-5210890.

U kunt van het telefonisch spreekuur gebruik maken voor het bespreken van eenvoudige vragen. Het is niet bedoeld voor het bespreken van complexere zaken zoals verwijzingen. Daar leent een kort telefonisch gesprek zich niet voor.

Het telefonisch spreekuur vindt iedere werkdag (behalve woensdag) plaats dag tussen 11.30-12.00 uur.

Aanvragen huisbezoek

Voor 10.00 uur.

Voor wie?
Het huisbezoek is bedoeld voor mensen die fysiek niet naar het gewone spreekuur kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Een huisbezoek moet u van te voren aanvragen bij de assistente. Zij maakt een afspraak voor u in de agenda van de huisarts. Voor het aanvragen van huisbezoeken gelden vaste tijden. Houd u daar alstublieft rekening mee.

Liever in de praktijk
Als het maar enigszins mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u dat toch beter doen. De behandelingsmogelijkheden in de praktijk zijn veel groter dan bij u thuis. Vaak zal de huisarts u beter en sneller kunnen helpen in de praktijk.

Doktersassistente

De assistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen en herhalingsrecepten.

Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de assistente u vragen naar de aard van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de arts om het spoedeisende karakter van uw vraag in te schatten. Indien u denkt meer tijd nodig te hebben, kan zij een dubbele afspraak maken.

Praktijkverpleegkundige

U kunt bij de praktijkondersteuner, Irene Smit, een afspraak maken op maandag tot 1230, dinsdag en woensdag de hele dag, voor:

-     diabetes mellitus ( suikerziekte )

-     astma/COPD

-     bloeddruk controle

-     longfunctietest ( spirometrie )

-     gehoortest ( audiogram )

-     hartfilmpje ( ECG )

-     stoppen met roken

-     ouderenzorg, ook aan huis

-     afvallen

-     reizigersinformatie

-     screening, voor patienten van 45 jaar en ouder

-     GeZZond Check/ Preventie Check, aangeboden door Zorg en Zekerheid

 

 

 

 

 

 

 

Verrichtingen en onderzoek

Voor eenvoudige verrichtingen kunt u ook een afspraak maken met de assistente. Hiervoor kunt u elke middag terecht bij de assistente. Eenvoudige verrichtingen zijn bijvoorbeeld het verbinden van wonden, injecties, uitspuiten van oren en het verwijderen van hechtingen.

Vrouwen kunnen nog wel eens last hebben van blaasontsteking. Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken. Geef uw urine voor 10 uur 's ochtends af bij de assistente en u kunt meestal aan het eind van de middag al bellen voor de uitslag. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

Patiënteportaal

Wij hebben ook een patientportaal.

Ga nu hier naar het patientportaal


Op reis

Deze praktijk is geregistreert als LCR-erken vaccinatie centrum. Via onderstaande snelkoppelingen vindt u snel de benodigde informatie voor u op reis gaat. 

- Tips voor-, tijdens- en na uw reis

- Wat neem je mee op reis?

- Belangrijkste besmettingsgevaren op reis

- Prijslijst vaccinaties

- Formulier aanvraag vaccinaties